Wazzup 2001

The Chopperdome opened the doors in July 2001. The UCME website name was changed into Fickser Import & Export and the news page was renamed WAZZUP. We promoted PHAT cycles by what we called cruisin" and going to various events. The first cruise was organized in Oktober 2001. By the end of the year the Chopperdome sold PHAT cycles, a small selection of Schwinn bicycles, some Felt and a obscure Illmatic chopper.

Easy Riding, maar dan zonder benzine

Het Parool (30-04-2001) - De Amsterdamse fietsenmakers 't Mannetje en Kronan krijgen er deze zomer een geduchte concurrent bij. Rhalf van Heusden stort zich ook in de nichemarkt van kekke fietsen. Bij Fickser staan straks unieke Amerikaanse fietsen als   Choppers, Lowriders en Cruisers in de etalage. Easy riding, maar dan zonder benzine.

Het marktonderzoek heeft Rhalf van Heusden duidelijk gelaten voor wat het is. ''Of ik ervan kan leven? Dat durf ik niet te zeggen. We zien wel hoe het loopt, het is vooral een uit de hand gelopen hobby,'' zegt Van Heusden over zijn nieuwe fietsenzaak Fickser. Medio juli begint hij aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam met de verkoop van Amerikaanse funbikes. ''Vandaag of morgen valt het huurcontract binnen, dan kunnen we aan de slag.''
Tot die tijd stalt hij de dure modellen in zijn appartementje in het centrum. Voorop drie Choppers, daarachter ondermeer een lowrider. De standaarden rusten op zijn collectie literatuur, teneinde het parket enigszins te sparen. Dat heeft het nodige te lijden, want zodra het zonnetje doorbreekt rijdt hij de opvallende fietsen door de huiskamer naar buiten om door Amsterdam te toeren. Op zijn fiets voelt van Heusden zich niet alleen de koning te rijk, het is ook meteen goedkope reclame voor zijn nieuwe winkel. De fietsen zijn immers duidelijke blikvangers. Vooral de Chopper springt in het oog.